Sportiviteit is bij BMW
geen vijand van de exclusiviteit, maar
juist een voorwaarde daartoe.


De BMW Coupé wordt gekenmerkt door een samenspel van uitstekende rijeigenschappen, grote rijveiligheid hoog comfort en zakelijk-elegante vormgeving waarbij geen concessies zijn gedaan aan mode tendenzzen.
Het uiterlijk en de rijprestaties van de BMW Coupé geven duidelijk de bedoelingen van zijn constructeurs weer:
een dynamische en wendbare maar ook elegante en comfortabele auto voor de hoge eisen van die groep rijders voor wie een auto meer is dan alleen een vervoermiddel.
De BMW Coupé biedt u een verfijnde vorm vna autorijden en een op prestaties en techniek gebaseerde exclusiviteit.


Het verkeer stelt aan elke auto-klasse dezelfde eisen.

Wie snel en wendbaar wil deelnemen aan het verkeer, heeft hiervoor momenteel in elke klasse een technisch verfijnde wagen nodig, die iets van zijn bedieningscomfort en probleemloosheid op de bestuurder overdraagt.
Die helpt de situaties en de stroming van het verkeer duidelijk te overzien, fouten in te calculeren en de constructieve superioriteit van de eigen wagen op verstandige en verantwoorde wijze te gebruiken. De BMW Coupé voldoet ook hier aan de eisen die men aan automobielen van internationale topklasse kan stellen.


BMW betekent niet alleen unieke automobieltechniek, maar ook unieke vormgeving.

Het kenmerkende van de styling van BMW is niet alleen dat wat ze van andere auto's onderscheidt, maar ook datgene wat ze onderling verbindt. Ook de BMW Coupé bewijst dat de eigenzinnige styling van BMW geen haute couture is, doch een zakelijke en nuchter vormgeving.
Strak en sportief, niet uitbunding of agressief, maar snel en dynamisch. De BMW Coupé wordt gekenmerkt door een bijzonder doordachte verhouding tussen carrosserie en ruitoppervlak. Om een zo goed mogelijk uitzicht te verkrijgen, heeft de carrosserie geen sterk afgeronde zijden. De buitenafmetingen zijn geheel op het huidige verkeer afgestemd, de strakke contouren zijn goed overzichtelijk. De taille lijn is laag en de wagen geeft een compactere indruk dan de binnenafmetingen doen vermoeden. Niet alleen het uitzicht, maar ook de overzichtelijkheid is naar alle kanten optimaal.

Vorige pagina Naar de folder Volgende pagina